Înapoi

Ce te împiedică să te apropii de Dumnezeu?

Țelul călătoriei tale pe pământ ar trebui să fie apropierea de Dumnezeu, însă acest lucru este inevitabil fără a întâmpina dificultăți, obstacole și nenumărate piedici. Aceste piedici nu sunt altceva decât modul prin care Satan încearcă din răsputeri să te facă să te oprești din înaintarea ta înspre Dumnezeu.

Felul în care vorbești, reacționezi și interacționezi cu cei din jurul tău, în cadrul activităților tale zilnice, poate împiedica înaintarea ta înspre Dumnezeu. Iată 5 piedici pe care să le elimini din viața ta:

1. Lipsa credinței sau îndoielile

🔦 Dacă ai îndoieli sau credința în Dumnezeu îți lipsește, poți resimți o distanță spirituală. Îndoielile pot apărea din cauza întrebărilor filozofice, a experiențelor negative sau a lipsei de claritate cu privire la cine este de fapt Dumnezeu. 

📜 ,,În filosofie, existența lui Dumnezeu este demonstrată prin folosirea naturală a rațiunii, în timp ce, în teologie, gândirea află despre natura Lui Dumnezeu și aplică dialectica la datele revelației acceptate prin credință.” – Aristides

2. Păcatele și remușcările

🥺 Sentimentele de vinovăție sau remușcare legate de acțiuni considerate păcătoase pot crea o barieră între tine și Dumnezeu.

📖 ,,ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voatre vă ascund Fața Lui și-L împiedică să v-asculte!” – Isaia 59:2

3. Durerea și suferința

❕❕ Experiențele traumatice sau suferințele îți pot aduce numeroase semne de întrebare, referitoare la prezența și existența divină, care pot atrage după ele: necredința; dar important este să nu te lași copleșit de acestea.

4. ,,Nu am timp!”

Aglomerația vieții cotidiene, stresul și ocupațiile tale zilnice te pot face să crezi că nu ai suficient timp sau energie pentru a le dedica și relației cu Dumnezeu, însă acestea pot fi și un rezultat al unei vieți dezorganizate.

➡ „Cel mai violent element din societate este ignoranța.” – Emma Goldman

5. Ignoranța

😒 Să ignori aspectele spirituale ale vieții, considerând că acestea nu sunt importante sau relevante pentru tine - acestea reprezintă tot piedici, deoarece ai o îndatorire:

⬆️ ,,Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.” – Eclesiastul 12:13

📌 De reținut este faptul că Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe, iar tot ceea ce îți rămâne de făcut este să nu te dai bătut în încercarea ta de a propăși pe Calea către El, astfel cel rău nu va avea câștig.

Acest site foloseste cookies Cookie Policy